Reisebrev Lillestrøm 27.-28. august 2022

Reisebrev Lillestrøm 27.-28. august 2022

Publisert av Aina Bjørnvik Grønseth den 02.09.22. Oppdatert 02.09.22.

Flere har spurt etter reisebrevet. Det tar litt tid å skrive, samt at jeg må ha rette humøret også.
Det er nok ikke det morsomste jeg har skrevet, men det er hvertfall et sammendrag,
som jeg håper kan friste flere til å bli med oss en annen gang.
Bilder er sendt inn av deltakere på turen.

Det var synd så få ble med på denne turen, for dette var en opplevelse.
En opplevelse INGEN av oss som dro, vil være foruten (jeg tror jeg har snakket med samtlige).

Vi har jaggu vært på Uglans første campingtur!

Avreise fra stadion kl 12 lørdag. Det er ganske utrolig, men den siste påmeldinga til turen kom klokken 12.01 *Ler*
Vi gjør det vi kan for å flest mulig med på turen, så først på Frei var vi fulltallig. Endelig er vi på tur!

Prøv å stoppe i 5 minutter med 20 ugler på tur. Det er både teoretisk og fysisk umulig faktisk.
Men rundt kl 16 ankom vi endelig Dombås, hvor sjåføren måtte ha 45 minutters hvile.
Det ble ikke med 45 minutter, for nå slapp han 20 ugler LØS på Dombås...........

Det ble handlet drikke og grillmat til kvelden før turen gikk videre.

Med ei kort pause en eller annen plass langst E6 i Gudbrandsdalen, kunne det vært Ringebu kanskje?,
ankom vi Topcamp Rustberg på Øyer ca kl 19.30. Hyttefordelingen var klar for lengst, det var bare å finne hyttene,
noe som faktisk var litt vanskeligere enn vi trodde.
Veien til hyttene var heller ikke laget for en buss, så det ble et stykke å drasse på denne bagasjen,
som for veldig mange (de fleste?) besto av 90% flytende.. *Ler*

Framme på hyttene (som btw var helt fantastiske!) begynte noen å tenne på grillen, fant seg til rette
og hadde god tid til en strekk.

Imens var det noen av oss, som ikke hadde tid til noe av dette, og hoppa rett i badetøyet. Bassenget og sklia ventet på oss!

Vi ble etter hvert mange i bassenget som vi til slutt kunne kalle "The Uglan Pool", for de som var der når vi kom, de dro....... Det ble tatt både mageplask, svømmetak og dødsing, og den vanvittige sklia var helt rå.


Sommarland i Bø blir aldri helt det samme etter denne opplevelsen *ler* Man ser jo godt på bildene, at det skal ikke mye til for å glede noen ugler på tur :) Det var ikke alle som badet, men jeg er sikker på at alle tilskuere hadde det kjekt også. Latteren satt løst og det var ganske greit å røre litt på seg etter lange timer på bussen.

Etter bading var grillen klar. Noen fikk skyss opp til hytta i en sånn kjekk liten bil (les: Arne Olsen og meg), imens andre måtte gå den lange veien. Og ja, det var faktisk et lite stykke *ler*

Vi ordna langbord av benkene vi hadde til rådlighet, kosa oss med mat og drikke, prat og allsang hele kvelden og inn i natta. Når de siste gikk til køys vites ikke, men det var hvertfall etter meg.


Søndags morgen, alle er oppe. Det skal pakkes og ryddes, og bagasje skal ned til bussen igjen. Heldigvis skulle vi nå gå nedover og med litt mindre flytende i bagen så gikk det litt bedre. Vi takket for et flott opphold og fantastisk service hvor de satte fram giller til oss før vi kom og at de holdt bassenget åpent lengre kun for oss. Og vi var ganske overrasket, ja faktisk imponerte, over at vi ikke hadde fått noen naboklager. Alle var fornøyde og både ansatte og gjester på campingen vinket bussen av gårde.


Det som imponerte meg mest på turen så langt, var at det er umulig å ta 10 minutters røykepause underveis, for den pausa blir garantert 15-20 minutter. Men å komme seg opp om morgenen, pakke og rydde, og klare avreise 30 (!!) minutter før planlagt, DET fikk vi til! *ler*

Rita rakk til og med å grave litt før avreise *ler*

Søndag - retning Lillestrøm
Praten satt løst, stemningen på topp. Så får vi høre.. Om Maria som den natta hadde våknet av sin egen promp. Fantasien setter selvsagt igang hos flere og til slutt har man en historie om Marias promp og Aladdins teppe. Noen historier må man være der for å forstå eller synes er morsom, og denne er kanskje en av de. Men den må likevel være med så vi som var der, ikke glemmer den *ler*

Det ble allsang (og soloer!) i bussen før ankomst Lillestrøm og Gevir. Skåling, pjatt og strålende humør på alle, vi gleder oss til pub og kamp i fantastisk sommersol.

Ankomst Gevir ca kl 13. En flott pub hvor vi raskt finner oss til rette ute. Puben har kun åpent for bortesupportere på søndager, så vi har hele plassen for oss selv. Helt fantastisk!


Må innrømme at brelett-reklamen har fått en ny betydning også. Ser jeg en/ei på sykkel, nynnes det med en gang, den har satt sine spor.
"Aille i Lillestrøm dæm bor i blokk" ble sunget mang en gang, Kjartan laga den allerede i bussen på vei inn til Lillestrøm. Men det stemmer ikke. For Vål'enga (altså dørvakta på puben som nekta å si navnet sitt) viste meg en enebolig nedi gata, ja EN! Så da ble det "Aille i Lillestrøm dæm bor i blokk, unntatt EN..."

Stemningen er på topp. Noen av de som bor på østlandet eller var på reise, kom på Gevir og ble med oss. Den mest kjente av dem alle var jo selvsagt ordfører Kjell Neergaard, som også var en av de som fikk egen sang. "Ordførarn på lage, shalalala. Vi har ordførarn på lage, shaaaalalala" Jeg var kruttgod på å lage sanger altså, synes jeg hvertfall selv der og da. I ettertid, not so much..... *Ler*
Kjell holdt ut, og gikk likevel sammen med oss bort til Åråsen og satt sammen med oss på tribunen. Så helt skremt ble han ikke, heldigvis :)

På Åråsen kom det mange utflytta Kristiansundere og Nordmøringer. Og selv om vi ikke var så mange aktive supportere (mange av de som er utflytta kan visst ikke engang å klappe), ca 30 stk, laga vi bra med liv og vi holdt så vidt ut i 90+.


Etter kampen var det 20 (meget) slitne ugler som gikk i bussen. Noen klarer jo aldri å stoppe å prate, selv etter 32 timer sammen, imens andre sov omtrent før vi kom oss avgårde. Det var godt å endelig komme i bussen og vite at der kunne vi sitte i noen timer. Men nei. 15 minutter etter avreise måtte noen på do, noen måtte røyke, noen måtte ha mat... Jah.. Som skrevet tidligere, det går ikke an å stoppe for 10 minutter, så etter nesten en halvtime (!) kom vi oss igjen av gårde *ler*

Det blir etter hvert stille på bussen. Noen sovner, noen ser fotballkampen i reprise, noen har musikk på ørene osv. Når vi nærmet oss Dombås tok jeg en titt framover og bakover i bussen. En fot her, en arm der, og et par hoder i midtgangen. Det høres jo ut som en blodbad, men jeg kan garantere at alle hadde puls og alle har fortsatt alle lemmer montert på rett plass *ler*

På Dombås byttes det sjåfør. Jeg sovnet rett etterpå og våknet på Frei, så jeg vet ikke om det var flere stopp.
Ankomst stadion ca kl 05


Det er, beklager ordbruken, jævlig morsomt på tur med Uglan! Det var jævlig morsomt på campingplass!
Uglan er en fantastisk gjeng, og vi er utrolig glade for at vi fikk Bergsveen (sjåfør) med oss denne gangen. Vi håper han blir med neste gang også, for makan til tålmodighet den mannen har :)

Takk for en fantastisk tur alle sammen!

Vi håper også at alle våre 300 medlemmer er med oss videre neste år og ikke minst blir med på #Uglanpåcamping del 2 i 2023.