Gatelaget

Gatelaget

Publisert av Aina Bjørnvik Grønseth den 31.03.22. Oppdatert 05.04.22.

For en tid siden kom jeg i kontakt med Edvard. Han spiller på KBKs Gatelag og ønsker så veldig at de får litt oppmerksomhet fra Uglan.
Jeg spurte derfor om han, og eventuelt flere fra Gatelaget, ville stille til et lite intervju.
Svaret kom kjapt: "Ja!"

Intervjuet er gjort på epost, og med det alt hverdagen byr på, har det tatt litt tid. Men her er det;
Litt om Gatelaget!

 

A: Hvem kan få være med på Gatelaget?
E: KBKs Gatelag er et åpent lavterskeltilbud i samarbeid med Fotballstiftelsen og Kristiansund Kommune v/ enhet for psykisk helse og rus. Kristiansund Kommune er også med som et støtteteam for oss. Blant anndet bidrar de med å frakte spillere hvis noen trenger skyss. Vi har også god dialog med NAV med oppfølging av de som er i arbeidspraksis i klubben.
Intensjonen med tilbudet er å hindre utenforskap, skape samhold og hjelpe medmennesker til et bedre liv gjennom sosial mestring og styrket selvfølelse. Tilbudet ble etablert i desember 2019, men på grunn av Covid fikk vi ikke startet før i september 2020.

A:Hvor mange spillere er dere?
E: Pr dags dato er vi 16 aktive spillere (både gutter og jenter) og 2 trenere. Vi trener på mandag og torsdag i KFK-hallen eller ute på banen. Av og til har vi også treninger på Kristiansund Stadion. Vi spiller også på cuper og turneringer.
Noen spillere kommer, og noen går, og noen er der for sosialiseringens skyld, slik som vår enestående "områdesjef" Messi

A: Hvem er Messi?
E: Messi er en go' kar. Alltid kjekt å få han på besøk. Han er ikke med å spiller, men han trives sammen med oss. Han vil være anonym.
A: Det må vi selvsagt respektere

A: Hvem er kaptein?
E: Vi har ingen som er fast kaptein. Vi bytter på det, slik at alle kan få æren av å ha kapteinsbindet på arma. Det bygger selvtillit. Å bygge oss opp og støtte hverandre er vi flinke til, og vi har et stort fokus på det å få en bedre hverdag for oss alle. Å glede seg til noe, ha det sosialt og morsomt.

A: Conny har sluttet som trener for dere og gått inn som keeper-trener på herrenes a-lag. Hvem er det nå som er trenere for dere?
E: Ja, vår aller beste trener og medmenneske, Conny Månsson, sluttet desverre. En mann som har hjulpet de fleste i Gatelaget. En herlig mann med godt humør, godt hjerte, seriøs når det trengs og god humor. Men han er innom å ser til oss når han har tid. Og som Conny sa: "så om er inte ger allt når jag kommer, så får er høra det åt faen helvette".
En ting lovet Conny oss som en avslutningsgave, var at vi skal få spille før en hjemmekamp på Kristiansund Stadion, da mot Gatelaget til a-lagets motstander. Det gleder vi oss til. Enn å få spilt for et fullsatt Kristiansund Stadion - en opplevelse for livet. Trenerne våre blir Eirik "Ekkis" Andersen og Leonard Totev. Begge dem to har fulgt Gatelaget siden oppstart.

A: Jeg selv brenner jo litt for det at vi skal huske på at KBK ikke er bare herrenes a-lag, men og at vi har både damelag og dere i Gatelaget. Hva mener/håper du vi i Uglan kan gjøre for dere?
E: Det hadde vært morsomt om dere kunne kommet å heie på oss. Det har også vært morsomt at Gatelaget har blitt invitert til å være med dere på tribunen på en hjemmekamp. Å få den følelsen å stå sammen med dere, føle trykket og spenninga.
A: Det er fult mulig å kjøpe seg billett eller sesongkort på tribunen vi står, dere er hjertelig velkommen alle sammen.
E: Kanskje lage en sang eller slagord til oss? Eller få ordnet et skjerf, eller en annen supportereffekt. Det er nok mange muligheter, og vi blir stort sett glade for det vi får. Gi og ta er et viktig motto.
A: Jeg skjønner godt at dere ønsker dere sanger og effekter. En sang eller to kan jeg høre om noen kan lage. Effekter kan være vanskeligere. Det er ganske mye tid og store kostnader som ligger bak hvert et produkt vi har i supportershoppen, og vi er avhengige av å få solgt det igjen også. Så her kan ikke ikke love deg noe mer enn at jeg skal ta det opp i styret på neste møte, så skal vi se om det er mulig å få til noe.

E: KBK er ikke bare herre-, kvinne- og Gatelaget. Det er også et junior- og guttelag, samt NEAS-akademiet.
A: Det har du helt rett i. Men desverre så ser jeg at det vanskelig å få menge til å være med på disse kampene, tiden strekker ikke til for folk, samt at kamper også kan være på litt vanskelige tider. Men jeg vil prøve å få flere med, så om dere skal spille i nærheten så er det ikke umulig at Uglan blir med på tur.
Hvor kan man finne info om kamper og turneringer dere spiller?
E: Kamper og turneringer blir offentliggjort på www.gatelag.no og på KBK sin hjemmeside. Det er lagt opp til 2 regionale turneringer og 1 nasjonal turnering pr år.
A: Dette skal jeg følge mer med på, og legge i kalenderen her på hjemmesida vår. Da klarer vi å følge bedre med og prøve å få folk til å bli med på hjemmekamper og kamper i nærheten.

A: Er noen av dere medlemmer i Uglan og aktive supportere på hjemme- og bortekamper?
E: Pr dags dato vet jeg at der kun er meg selv som er medlem i Uglan, men jeg har ikke vært så aktiv på Uglan sin side av stadion på kamper i fjor. Personlig tenker jeg at i 2022 og framover skal jeg være mer aktiv. Jeg digger å se dere, den stemninga med de store flaggene, tromme, pyro og ropert. Får gåsehud av det.
A: Kjempebra at du vil være med oss, vi er faktisk en super gjeng. Kanskje du klarer å få med deg flere fra Gatelaget også?
E: Mulig jeg kan få med meg flere etter hvert, det er opp til hver enkelt.

A: Er det noe mer du vil fortelle oss om Gatelaget?
E: Det jeg personlig vil skrive om Gatelaget, er at vi er en gjeng med vanlige folk, som har hver vår historie. Vi kjenner, støtter og forstår hverandre. Det gir oss en bedre hverdag både psykisk, sosialt og fysisk. Jeg er stolt av å gå i by'n oss med KBK-jakke. Folk hilser, de stopper og vil prate. Kristiansund og KBK er mer som en stor familie. Hyggelige folk som bryr seg. Vi får høre slik som: "Vår store stolthet", "Vi kan være stolte av gjengen", "Godt jobba!", "Knallbra!", "Dere vil vi se/høre mer av", "Kjempebra tiltak" osv.
Vi snakket med en god del gatelag i Norge når vi var på Raufoss på Nasjonal Turnering i fjor. Vi hører og forsto det slik at de fleste av Gatelagene ikke blir så godt tatt vare på slik som vi i Kristiansund blir. Vi snakker med KBK-spillere, ledelse, blir invitert på VIP'en osv. Men det er fordi vi gir og tar. Vi hjalp kvinnelaget med å pusse opp huset, så der har vi nå fast plass til briefing og garderobe. Vi stiller opp som vakter på cuper og bidrar med å få stadion bedre. Så det får vi igjen for. Ikke rart klubben har slagordet LAGETFORLIDESKAP!

A: Nylig arrangerte KBK en egen Kick Off for oss i Uglan, og du var en av oss som møtte der. Vi var vel rundt 50-60 stykker vel? Men du reiste deg og fortalte alle hva Gatelaget betyr for dere, og at dere ønsker at Uglan skal være mer til stede for dere. Jeg kan ikke love noe, men jeg skal ta det opp i styret og se om vi kan bidra med noe for dere.
E: Jeg kunne selvfølgelig ha sagt mye mer til dere, men på grunn av tett program rakk jeg det ikke. Men vi trenger flere som vil være med å spille. Det er bare å melde seg om noen har lyst, å kan en komme og prøvespille litt og se om en synes det er gøy. Hva med en kamp mot Uglan?
A: Gatelaget vs. Uglan, det hadde vært morsomt! Men, 5'er med vant da ja? *Ler*

 

I dag, torsdag 31. mars, tok Anne Grethe og jeg turen til KFK-hallen for å treffe laget og se litt på trening. I flere dager har jeg tenkt på hva i alle dager jeg kunne ta med å gi til laget, jeg kan jo ikke komme tomhent heller... Jeg kom på stadion litt tidlig, fortsatt uten noe å gi til laget og spillerne. Så kom jeg på at ca midt i intervjuet skriver Edvard at han ønsker at Gatelaget blir invitert til å stå sammen med Uglan på en hjemmekamp. Jeg gikk inn til Frank, fortalte hva jeg skulle og hva jeg håpte han kunne hjelpe meg med. Det ordnet seg!

KBK stilte gladelig opp med billetter til ALLE på Gatelaget, slik at de får komme å stå sammen med Uglan på hjemmekamp.
Det var noen glade spillere som nå kan glede seg til å oppleve trykket Uglan lager!


Jeg håper ALLE ugler tar godt imot de spillerne som kommer på tribunen sammen
med oss på sesongens første hjemmekamp mot
Sarpsborg 08
Søndag 10. april
Klokken 18

Tusen takk for intervjuet Edvard, og tusen takk til alle sammen at vi fikk komme å slå av en prat med dere. Og med noen historier fra spillerne selv, er det ikke vanskelig å forstå at Gatelaget betyr MYE for den enkelte. Stå på videre, både på og utenfor banen! Jeg lover at jeg skal komme tilbake på besøk igjen, om ikke så veldig lenge.