Lokalderby KBK - Ytre Batnfjord

Lokalderby KBK - Ytre Batnfjord

Da er det klart for årets derby !

16. mai er som julaften for to grupper i vårt samfunn – russ og folk som er glad i norsk fotball. Når i tillegg møkkagjengen noen steinkast på steroider i sør tar turen blir det som bursdag, nyttårsaften, navnedag og tinnbryllup i samme slengen. Det er med andre ord duket for fest – kanskje tidenes – i Magnar Isaksens Vei 1. Moldes spillere tjuvstartet festen allerede for noen uker siden, så det er bare å heise opp flagget og ta frem voksenbrusen først som sist!
Sett bort fra at de nekter Amnesty-bannere på stadion, profilerte spillere fester med russen midt i sesongen, et tafsende vakthold som sprenger #metoo-skalaen, et nokså uheldig kapteinvalg i fjor, kjører en sensurlinje som minner om det russiske statspolitiet under den kalde krigen, har null selvinnsikt eller humor og blir konstant krenka er laget fra verdens navle en bra fotballklubb. For de har jo… Hm, faen, et positivt avsnitt lot seg ikke gjøre. Ohi er en sympatisk type, da!
Det selvhøytidelige og pompøse folket lever som barokkens overklasse – noe vi bare kan drømme om. Nå tar de med seg den hovne og arrogante dialekten sin bort fra et liv i glans og prakt inne i bukta si. Duften av veldanderte roser i den ene rundkjøringa de har blir byttet ut med eimen av fishan. Turen går til Kristiansund Stadion hvor de blir møtt med stinn brakke og elleville nordmøringer som elsker å tukte romsdalingen. Om de tror det blir lett så tar de gruelig feil.
Det har aldri vært bedre forhold til å slå Molde. Halve laget er jo fyllesjuk ut av en annen verden – vi er tross alt på dag nummer 16 i russefeiringen. Til alle dere som syntes at Forren så lubben og sliten ut i april, hehe, bare vent. 20 minutter med Kastrati, Gjertsen og Bye så hjelper det ikke om han har sterkere saker enn rusbrus i drikkeflaska si for anledningen. Det være seg om det så er en mikstur av amfetamin og heimbrent. Grisen kommer til å se stjerner og spørre om tidlig bytte for å dra hjem til Mullah Krekars favorittreisedestinasjon for å feire 17. mai.
Etter denne kampen vil nok også Marvel innse at de glemte av en superhelt – Captain Balkan. Flamur Kastrati er nemlig den perfekte hærfører til en sånn kamp. Han kommer til å jobbe som en fremmedlegionær, trøkke til og kaste ildkuler på Molde-spillerne. Akkompagnert av fotrappe spillere i Kalludra, Gjertsen og Diop som får ballerinaene i Svanesjøen til å se tunge ut kan ikke dette bli annet enn bra. Fyll gjerne på med noen voksne kilo med fesk og potet i Hopmark, Sørli, Isaksen og Sivertsen så snakker vi. For å ikke snakke om Sean McDermott som kun ble slått av David Beckham som verdens kjekkeste idrettsprofil av skribenten. Nei, Molde, pakk sakene deres og ha dere til helvete hjem. 90 minutter pluss tillegg med MFK i byen oss er på smertegrensa av hva vi hæler i løpet av ett år.
Det er nemlig ikke første gang kristiansundere står opp mot tyranner i sør. Magnar Isaksen scoret to mot nazi-Tyskland i semifinalen i OL 1936 i Berlin. På tribunen satt en sint diktator, men jeg kan vel ikke assosiere dette nærmere med Molde-kampen uten å få advokattrøbbel fra Krenkabyen. Vi satser likevel på ønskereprise i Kristiansund vs. Tyranner 83 år senere!
Molde er et bra lag og derfor blir vårt bidrag som supportere ekstra viktig. La oss levere tidenes stemning på Kristiansund Stadion, da er nemlig sannsynligheten for at vi kan feire tre poeng med laget inn i de sene nattetimer langt høyere! Forholdene har aldri ligget mer til rette.
Vel møtt!

Skrevet av Joner Pimpetrun

0 0
Feed